Mamba

Mamba underbara älskade häst! Jag har känt dig i två veckor men det
känns som vi har känt varandra hela livet och du är redan en så extremt
viktig del av mitt liv! När jag kom in i stallet drogs jag till dig, det är som du
känner att jag inte mår så bra i psyket varenda gång jag blir orolig över skolan
eller annat skit så lägger du ditt huvud på min axel som för att krama och trösta
mig. Gud vad jag önskar att du var min! Jag svär om jag hade pengar så skulle
jag köpa dig. Och jag kommer aldrig släppa taget om dig!
Jag älskar dig av hela mitt hjärta! ♥♥

Wild

Tjena!
Idag har det inte hänt någonting alls bara en urtrist dag.
Men söndagar brukar vara trista. Imorgon börjar skolan
* SUCK *. Men jobbar ju i stallet senare så. ;)
Kvällens planer är väl att först fixa lite här på datorn senare
slappa framför tvn och titta på filmen Wild Child. Grymt
bra film har dock bara sett den en gång och det var sjukt
länge sedan. stort + är ju att Alex Pettyfer är med! Yum yum. ;)

Shine

Vaknade av extremt grusiga ögon, kunde knappt öppna dom.
Sen var det bara att gå upp * suck * och fixa i ordning sig till
skolan * ännu mera suck *. Gick okej i skolan och gick hem
10:30 skulle vara på BUP 11:00. Sen efter BUP direkt hem äta
klä om och sen till stallet och jobba där. Släppa ut häst i hagen,
utfodra, soppa osv. Jag vart ''kär'' i en häst där ute som heter
Mamba. Hel mysig! Jag bara älskar henne helt underbar häst!
Sen efter det gick vi hem. Och nu väntar jag på mat haha ;)

Black, black and more black

Här är då resultatet av toningen av mitt hår, så är nu officiellt svarthårig.
Uppskattar kommentarer!

Everything it's not what it seems

Helt vanlig dag idag. Eller haft och har fortfarande en grym ångest
tills imorgon då skolan börjar för mig. Fan, jag hatar den här känslan
i bröstkrogen... Men men, ska snart äta iallafall och sen blir det en
intensiv toning på mitt hår i färgen svart. Bild kommer antagligen imorgon
efter jag har kommit hem ifrån stallet. Juste har ju fått en '' anpassad studiegång ''
i skolan nu så går bara halva dagar i skolan och sen har dom fixat så att resten
av dagen ska jag jobba i ett stall. Grymt kul ska det bli att få jobba med det!
Så går alltså till lunch vid klockan 12:00 sen är jag i stallet från 13:00 till 16:00.
Så det är väl bara att bita ihop och stå ut med skolbiten så får jag gå och göra
nåt jag älskar senare. ;)

Forskning visar: Att piska galopphästar är meningslöst

Nedanstående artikel är fritt översatt från tidskriften Australian Geographic (http://www.australiangeographic.com.au/journal/whipping-race-horses-ineffective-study-says.htm) från 2011-02-07 och handlar om nya forskningsrön som visar att det är meningslöst att piska kapplöpningshästar på upploppet. Djurens Rätt arbetar hårt för att belysa djurskyddsproblemen inom trav- och galoppsport, där användning av piska och/eller körspö är en av de frågor som vi fokuserar på. Djurens Rätt är i grund och botten helt emot hästkapplöpningar, och att lyfta fram forskning kring djurskydd inom trav- och galoppsporten är en viktig del i vårt arbete.

Det är måhända en gammal tradition, men att piska hästen gör inte att den springer fortare. En ny studie visar att galopphästar inte springer fortare för att de blir piskade.

Tävlande kroppar världen över får utstå piskrapp därför att det finns en uppfattning om att det ökar hästarnas acceleration på upploppet. Men en ny rapport, författad av två veterinärer och finansierad med medel från RSPCA (Royal Society for the Protection of Animals) visar att användning av piska inte påverkar hastigheten på ett sådant sätt att det påverkar chansen att hästen placerar sig bland de tre främsta hästarna i fältet.

Faktum är att studien visar att hästar når de högsta hastigheterna när de inte piskas. Studien visar också att trötta hästar piskas mest. Slutsatsen i forskningsrapporten är att då den piskade, trötta hästens lidande ställs i relation till effekten det har på hästens resultat i loppet, så är användning av piska svårt att försvara.

Trots att det finns ont om studier som visar vad hästar faktiskt upplever när de piskas, så finns en allmänt vedertagen uppfattning om att man piskar hästen just för det orsakar hästen smärta och obehag, säger dr Bidda Jones från RSPCA Australia. I Australien tillåts jockeyn piska hästen efter eget tycke under de sista 100m innan mål.

Nyligen infördes nya regler i Australien som gör att bara vadderade piskor numera tillåts, att man bara får piska hästar i en "kampsituation" och endast använda piskan på hästens bakdel. Man hoppades att dessa nya regler skulle belysa välfärdsproblemen kring hästkapplöpningar.

"Att man införde vadderade piskor och andra regler var en markant förbättring", säger Bidda. "Frågan kvarstår dock om det överhuvudtaget är nödvändigt att använda piska. Den här studien visar att argumentet att piska för att öka hästens fart inte är ett giltigt skäl."

Enligt forskningsrapporten, som nyligen publicerats i den vetenskapliga tidskriften PLos One, är den avgörande faktorn för ett framgångsrikt lopp hur hästarna ligger i fältet vid 400-metersmarkeringen, alltså innan hästarna överhuvudtaget blivit piskade. Trots att författarna till forskningsrapporten fick hjälp av the Australian Racing Board (ARB), motsäger resultaten ARB:s representant Andrew Hardings åsikt: "Studien visar att även om ingen använde piska under loppen så skulle det ändå finnas en vinnare i slutet av varje lopp. Det är ju självklart. Men användningen av piska, inom ramarna för det strama regelverket som råder kring hästkapplöpning, är en av faktorerna som påverkar resultatet av ett lopp".

En av författarna, professor Paul McGreevy, berättar att hästar är väldigt känsliga för taktila stimuli, dvs. sådana som registreras med känseln. ”Alla resultat visar att slag med vilken piska som helst orsakar smärta hos hästar” säger han. ”Det vi måste göra är att fokusera på genetik, förberedelser och ridningen, och vi kommer ändå att kunna ha hästkapplöpningar och hästar kommer fortfarande att vinna dem, utan piska."

"Jag säger inte ’sluta med hästkapplöpningar"; Jag säger "Låt oss göra det bättre!" Vi pratar om en sport som i nuläget använder sig av smärta för att driva djuren” säger han. "Verksamheten måste tillämpa försiktighetsprincipen och inse att det är möjligt att ha hästar som tävlar mot varandra och vinner utan att man piskar trötta hästar."

Som den gamla mästarjockeyn Eddie Arcuro en gång sa: "Det finns ingen mening med att piska en trött häst". Bidda håller med: "RSPCA vill se en fortsatt åtstramning av reglerna kring användning av piska, och på sikt vill vi se ett totalförbud mot piska som prestationshöjande hjälpmedel."

ARB har ifrågasatt forskningsrapporten och finansierar nu egen forskning kring användning av piska under hästkapplöpningar. I nuläget är Norge det enda landet som har förbjudit användning av piska under hästkapplöpningar.

 


Håller med, måste vara väldigt smärtsamt för hästarna att bli piskade. Tänk dig själv att bli piskad skulle du springa fortare? Nej, det skulle iallafall inte jag, jag skulle nog lika på marken av smärta. Helt meningslöst att piska dom. Samarbeta och jobba med hästen istället för att använda piskan. Tycker jag!


It's mine!!

Som jag har längtat efter den femte delen av The Vampire Academy, och nu är den min!
Handling:
Efter att Rose har misslyckats med att döda
Dimitri i Sibiren är det nu han som jagar
henne. Som strigoi är Dimitri farligare än
någonsin, och han är fast besluten att inte vila
förrän han hittat Rose - och dödat henne.
Men Rose har en plan. En helt galen plan som
innebär att hon måste riskera allt hon någonsin
kämpat för. Frågan är bara hur långt hon är beredd
att gå för att rädda den hon älskar. För den som
känner Rose är svaret uppenbart. Alldeles för långt ...

Sju av tio vill förbjuda minkfarmer

Enligt en opinionsundersökning som presenterades i dagarna vill 70 procent av svenska folket förbjuda minkfarmning. En majoritet av samtliga riksdagspartiers väljare vill ha ett förbud.

Bara 19 procent vill att det ska vara tillåtet att föda upp minkar i burar. Opinionen mot päls har alltid varit stark i Sverige. De flesta svenskar kan inte tänka sig att bära päls, och ännu fler vänder sig emot att man ska tillåta pälsfarmer i Sverige. Flera instanser, som Sveriges Veterinärförbund och den statliga Pälsdjursnäringsutredningen, har slagit fast att minkar på pälsfarmer inte kan få utlopp för sina naturliga beteenden och att det medför ett stort lidande för djuren.

 

Trots det röstade riksdagen år 2006 ner ett förslag som skulle ha gjort det omöjligt att hålla minkar i burar. Redan då ville 66 procent av väljarna ha ett förbud, och den nya undersökningen visar att opinionen har stärkts ännu mer sedan dess.

 

- Regeringen har tidigare deklarerat att minkuppfödning ska vara fortsatt tillåtet. Men kanske är det dags för dem att tänka om. Vår undersökning visar att en stor majoritet av deras egna väljare vill ha ett förbud, säger Camilla Björkbom, ordförande för Djurens Rätt.

 

- Minkfarmning innebär ett enormt lidande, för en fullständigt onödig produkt. En miljon minkar gasas ihjäl varje år i Sverige, efter att ha levt hela sina liv i trånga gallerburar. Det här hör inte hemma i ett land som säger sig värna om djuren. Minkfarmning borde ha förbjudits för längesen, där är vi och svenska folket eniga.

 

Totalt vill 63 procent av regeringspartiernas väljare att minkuppfödning ska förbjudas. För de rödgröna partiernas väljare är siffran 80 procent. Även en majoritet av Sverigedemokraternas väljare, 60 procent, är emot minkfarmning.

 

Undersökningen har utförts under vecka 9 av Synovate på uppdrag av Djurens Rätt, genom 1024 telefonintervjuer.

 

Läs gärna mer om pälsindustrin här:http://www.djurensratt.se/portal/page/portal/djurens_ratt/faktabas/pals

 


Jag som STOR djurvän kan inte fatta hur människor kan behandla djur så grymt och respektlöst. Det gör ont i hjärtat av att läsa om sånt här och veta hur dåligt behandlade djuren blir. Det här måste få ett stop! Djuren har lika många och stora rättigheter som vi människor! Det är sjukt och vidrigt hur dom kan göra så här endast för pälsens skull.

Eken

Här kommer lite bilder ifrån igår ;D
Jag & Seven :D
Jag & Seven :D
Jag & Seven & Linnéa i hörnet ;)

Try to see.

"Le, skratta, va glad. Få folk tro att allting är bra. Att jag är stark, att jag är lycklig. För det är lättast så, för alla. Ingen ser hur jag bryts sönder, ingen tar sig tid att fråga. För man tar förgivet, att den här tjejen klarar sig bra. Men om någon skulle ge mig en kram skulle jag bryta ihop. Det är enklast att se en fasad. Jag har övat på min i flera år, jag spelar detta spelet bra. Jag vet vilka ord jag ska säga, jag vet vilka gester jag ska göra. Ingen märker att jag ljuger. Jag ljuger för alla, även mig själv. 

Det är svårt just nu, för jag känner mig borttappad. Jag vet inte vem jag är. Jag oroar mig för saker som ligger ett år bort i tiden, sånt som gör mig stressad. Jag har dåligt samvete, och jag slits mellan att vilja och inte vilja. Ena stunden är jag glad och jag sprudlar, för jag tänker positivt och jag planerar, sen sjunker jag ihop och tappar viljan. Jag känner hur jag glider ner i de där svarta hålet. Det är så mycket enklare att vara där nere och deppa istället för att tag sig själv i kragen och kämpa uppåt.





RSS 2.0